Fysiek Goud Verkopen

Het doel van iedere belegger in goud is het maken van winst met het kopen van goud en het op een later moment voor een hogere prijs verkopen van datzelfde goud. Dit zal veelal gebeuren door middel van fysiek goud verkopen maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Toch is dit de meest bekende manier van het verkopen van dit waardevolle edelmetaal.
Dat voor goud verkopen Nederland een goede keuze is komt omdat er meerdere opkopers en inkoop organisaties te vinden zijn waar u zaken mee kunt doen. De laatste jaren is de handel in goud enorm gegroeid door de hoge stijgingen van de prijs van goud. Er werd door steeds meer partijen goud aangeboden en het was bij wijze van spreke op iedere straat hoek mogelijk om goud te kopen. Het was natuurlijk wel belangrijk dat er voldoende aanbod was en aangezien er slechts een beperkte hoeveelheid nieuw goud gedolven wordt, moesten er ook beleggers fysiek goud verkopen. Dit is ook de reden dat de opkopers en inkoop organisaties eveneens meegroeiden met het succes van het verkopers van goud.

Net als bij de aankoop het geval is, kunt u fysiek goud online verkopen en aan offline opkopers en inkoop organisaties. Het mag duidelijk zijn dat hierbij voor de beste waarde goud verkopen vooral online gedaan kan worden. Dit komt natuurlijk omdat een online opkoper of inkoop organisatie veel geld kan besparen op het gebied van de bedrijfsvoering. Natuurlijk hoeft u voor fysiek goud verkopen Nederland niet uit want de markt voor opkopers en inkoop organisaties is bijna net zo groot als de markt voor aanbieders.
Naast fysiek goud verkopen zal het ook voor kunnen komen dat u goud in virtuele vorm of in de vorm van andere beleggingsproducten wilt verkopen. Beleggingsproducten zijn vaak spaarplanachtige producten waarbij u op geen enkel moment fysiek goud in uw bezit zult hebben. De beheerder van het spaarplan zal alle zaken regelen en de bij de verkoop gemaakte winsten zullen op de rekening blijven staat totdat u een andere bestemming hebt gevonden. In tegenstelling tot waar fysiek goud verkopen mogelijk is zult u zelf geen invloed hebben waar de goud tegenwaarde van het spaarplan verhandeld zal worden. U bent dus volledig afhankelijk van de resultaten uit de beleggingen in goud en daarbij zijn natuurlijk mooie rendementen te behalen omdat het goud betreft. Een andere vorm van fysiek goud online verkopen die een enorm virtueel karakter heeft is grote goudbaren verkopen. Grote goudbaren zullen een zeer hoge waarde hebben en worden daarom vrijwel nooit thuis bewaard. Bij aankoop zullen deze grote goudbaren in een goed beveiligde en vooral goed gekeurde opslag plaats liggen. De meeste mensen kiezen er bij aankoop voor om de grote goudbaren in een LBMA (London Bullion Market Association) opslag te laten liggen. Bij fysiek goud verkopen deze grote baren aanbieden zal hierdoor het grote voordeel hebben dat u ongezien de hoogste prijs zult ontvangen omdat het goud de opslag nooit verlaten heeft en dus ook niet opnieuw geanalyseerd hoeft te worden. Het kan hierdoor ook gebeuren dat bij fysiek goud verkopen in Nederland het goud zich niet eens in Nederland bevindt.

Voor de meeste mensen die fysiek goud verkopen zal het echter betekenen dat men het goud dat men zelf thuis heeft in de vorm van goudbaren of gouden munten zelf fysiek aan moet bieden aan de opkoper of inkoop organisatie. Wel kan bij een opkoper of inkoop organisatie online een inkoop offerte aangevraagd worden, maar over het algemeen zult u persoonlijk het goud voor analyse aan moeten bieden. Als u grotere hoeveelheden wilt verkopen kunt u ook een afspraak maken met het bedrijf waar fysiek goud verkopen mogelijk is, om de analyse en overhandiging tegen een vergoeding bij u thuis te laten geschieden. Dit kan voornamelijk een goede optie zijn als u hoeveelheden van pakweg een halve kilo of meer wilt verkopen waar u niet zelf mee over straat wilt gaan. Ondanks de waarde die u bij 250 gram goud verkopen bij u hebt, kunt u er vanwege de vergoeding die u bij het ophalen moet betalen altijd nog beter zelf mee naar de opkoper of inkoop organisatie gaan. Alles wat u zich immers bij fysiek goud verkopen aan kosten kunt besparen zal immers pure winst zijn en daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen. Dit zult u ook moeten onthouden als u kijkt waar u het beste zaken kunt doen, vandaar dat u als snel zult kiezen voor fysiek goud online verkopen omdat u daar de beste prijzen geboden zult krijgen.