Grote Goudbaren Verkopen

Het zal voor de meeste beleggers waarschijnlijk geen zaak zijn waar men zich mee bezig houdt maar voor iedereen die grote goudbaren bezit wel een belangrijk punt. Vanwege de hoge waarde die er mee gemoeid is kunt u zich wel voorstellen dat grote goudbaren verkopen niet zomaar bij iedere opkoper mogelijk is.

Dat voor goud verkopen Nederland u voldoende mogelijkheden zal bieden mag onderhand wel duidelijk zijn. Er zijn veel opkopers en inkoop organisaties te vinden die u een bod op het door u aangeboden goud uit willen brengen. Toch zullen deze niet allemaal ook graag goudbaren van een groot gewicht aan willen schaffen. Hiervoor zult u voornamelijk terecht komen bij professionele inkoop organisaties die het kapitaal achter de hand hebben om de bedragen die er mee gemoeid zijn op te hoesten. Dat deze bedragen aardig op kunnen lopen bij grote goudbaren verkopen mag blijken uit het feit dat bij goudprijzen van rond de vijftien honderd dollar, een 500 gram goudbaar ruim twintig duizend euro op brengt en een 400 ounce goudbaar maar liefst een bedrag in de buurt van een half miljoen. Het is wel belangrijk om op te merken dat goudbaren verkopen van deze gewichten niet heel erg vaak zal gebeuren. Dit komt omdat goudbaren van grote gewichten meestal niet thuis bewaard worden maar in speciale opslag plaatsen. Zoals u weet moeten goudbaren voor een snelle verhandeling gemaakt zijn door een door de LBMA (London Bullion Market Association) erkende fabrikant, als u veel goud verkopen wilt in de vorm van grote baren zult u dat niet thuis hebben liggen maar is een speciale opslag.

Deze opslag zal ook door de LBMA (London Bullion Market Association) erkend zijn en vanwege de strenge veiligheidseisen zullen alle goudbaren die daar opgeslagen liggen de ‘Good Delivery’ status hebben. Dat wil zeggen dat grote goudbaren verkopen, net als de aanschaf er van, zal gebeuren zonder dat de goudbaren de opslag verlaten. Hierdoor zult u deze goudbaren dan ook vaan alles verkopen aan andere beleggers via handelaren en niet zo zeer via opkopers of inkoop organisaties. Daar komt nog bij dat 500 gram of kilo goudbaren verkopen die u zelf hebt opgeslagen ook zal betekenen dat de goudbaren eerst op echtheid geanalyseerd moeten worden voordat ze geaccepteerd worden. Het voordeel van het opslaan van deze goudbaren bij een erkende opslag is dat u ze kunt verhandelen zonder enige controle van de echtheid. Daarom is grote goudbaren verkopen dan ook vaak voorbehouden aan grote beleggers en banken. Toch komt het voor dat goudbaren van 500 gram of meer ook door particulieren en bedrijven aangekocht worden en op enig moment zal men dan voor een goede waarde goud verkopen willen. Het mag duidelijk zijn dat deze goudbaren verkopen dan niet volgens het normale goud verkopen proces zal lopen. Als u deze grote goudbaren dan ook aan wilt bieden kunt u het beste contact opnemen met een professionele inkoop organisatie. Als u veel goud verkopen wilt dan zal daar immers ook veel geld mee gemoeid zijn en daar zullen dan aparte afspraken over gemaakt moeten worden.

Dat ook voor dergelijke grote hoeveel heden goud verkopen Nederland u de mogelijkheid biedt, heeft voornamelijk te maken met het feit dat het goud de opslag waar het na de fabricage van de goudbaar in is terecht gekomen waarschijnlijk nog nooit heeft verlaten. Bij het verhandelen van deze goudbaren zal feitelijk alleen het naamkaartje op de goudbaar veranderd worden terwijl de goudbaar blijft liggen waar het ligt. Dit is het lot van het meeste goud dat er gedolven wordt, het meeste goud is immers bestemd voor de opslag van waarde en als tegenwaarde voor geld. Daarom wordt bij grote goudbaren verkopen alleen gehandeld in het recht op een grote goudbaar en niet het fysiek in het bezit hebben van een dergelijke goudbaar. Het fysiek goud verkopen zal daarom uitsluitend gebeuren door middel van 250 gram goud verkopen of kleinere gewichten. Veel goud verkopen is daarmee dan ook weggelegd voor vermogende beleggers of constitutionele beleggers. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat daar geen particuliere beleggers bij zijn, er zijn voldoende particuliere beleggers die zich deze grote goudbaren kunnen veroorloven. Zij zullen dat dan meestal doen door deelneming in een fonds of door het op papier aankopen van deze goudbaren. Toch zal er ook een aantal zijn die het goud zelf bewaard en daarom ook de kilo goudbaren verkopen willen als de prijs van goud daar voldoende aanleiding to geeft. Maakt u zich over deze goudbaren verkopen vooral geen zorgen als u ze niet bezit en neem contact op met uw makelaar, bank of inkoop organisatie als u wel zo gelukkig bent.